Kirjanmerkki WordPressin alustalla

Minun on jo pitemmän ajan pitänyt kokeilla, onnistuuko WordPress –blogialustalle määrittää kirjanmerkkiä eli ankkuria, asiakirjan sisäistä linkkiä, suoraan offline -blogieditorissa. Tässä tapauksessa ilmaisessa Windows Live Writerissa. Siihen olisi sitten helppo viitata toisesta artikkelista ja lukija pääsisi suoraan kulloisenkin artikkelin oikean kohtaan ilman vierittämisiä tai hakusanojen kirjoittelemisia blogialustan hakukenttään.

Hakukoneoptimointi (SEO)

Viime aikoina en ole ollut kovin aktiivinen Muistikirjan kanssa. Tämä on johtunut siitä, että olen tutkinut SEO:ia, selvällä suomen kielellä hakukoneoptimointia. Toistaiseksi en ole nähnyt mitään muutoksia Yelling Rosan sivujen käyntimäärissä, vaikka olen lisännyt sivustolle hankkimani SEO-managerin esittämät muutokset, joiden se sanoo lisäävän sivuston kuin sivuston suosimmuutta hakukoneindeksoinneissa. Manageri oli tarjouksessa puoleen hintaan. Nyt pitää vain opetella käyttämään ohjelmaa paremmin ja katsoa, miten sen neuvot ja toimet parantavat sivustoni sijoittumista paremmin hakutuloksissa. Tämä nousu on luonnollisesti niin vähäistä, etten näe sivustoani näyttöpäätteellä, vaikka kuinka kirjoittaisin suomalainen runoilija, hyvää runoutta tai minkä tahansa muun viittauksen, jonka SEO –manageri laskee yleisimmiksi hakusanoiksi niillä alueilla, joista sivustollani puhutaan. Silti pienikin kasvu näkyy Google Analytics –seurantataulukoissa, joilla sivuston tilaa seuraan.

Sanomattakin on selvää, että SEO –toiminta ei voi auttaa kuin vähän aikaa sivuston sijoittumisessa hakukoneiden tuloksissa. SEO Manager –ohjelmien lisääntyessä joka iikka osaa lisätä suositellut tagit sivustolleen, jolloin aivan sama onko niitä vai ei. Ainakaan ne eivät anna kenellekään etulyöntiasemaa. Ohjelmatalot tietysti vakuuttavat, ettei tällaista tilannetta synny koskaan, sillä kaikki sivustojen ylläpitäjät eivät kiinnostu SE – optimoinnista. Näin aktiivisuus ja paneutuminen tulevat heidän mukaansa palkituksi. Lähiviikot varmasti kertovat, onko heidän puheisiinsa luottamista. Kertonen myös tuonnempana, miten koen SEO –managerini onnistuneen tehtävässään ja onko se käyttäjäystävällinen. Normaalihintaisena se on keskihintainen SEO –manageri tai editori niin kuin jotkut ohjelmavalmistajat ohjelmiaan kutsuvat.

Ennen kuin hankin oman offline eli työpöytäkohtaisen SEO –managerin koitin Traffic Travellerin ilmaisversiotaan. Se on riisuttu malli heidän maksullisesta versiosta. Jos jollakulla on seurattavaan vain yksi sivusto eli yksi domainosoite, silläkin todennäköisesti pärjää. Sen voi ladata itselleen täältä. CNET –yhteisön toimittajat ovat antaneet sille neljä tähteä viidestä ja käyttäjät kolme tähteä. Traffic Travis –lataussivun alaosassa on lueteltu, mitkä muut SEO –managerit ovat yhteisön jäseniä kiinnostaneet. Osa ohjelmista on ilmaisia ja osa maksullisia. CNET sanoo virustarkastaneensa ohjelmat, joita välittää ladattavaksi tietokoneen käyttäjille. Yhteisöön liittyminen ei ole pakollista, mutta sitä kannattaa harkita, koska liittymisen myötä saa esimerkiksi jäsenkirjeen, joka kertoo ohjelmien päivityksistä. Näin ohjelmakehitystä ei tarvitse erikseen seurata.

Muita SEO –ohjelmia, CNETin Traffic Travis –lataussivun alaosasta kopioituna.

  • Ksnipe Submitter
  • RankIt
  • URL Rank Tracker
  • Ad Group Generator

Tämä on kirjanmerkkiotsikko

Jos kaikki onnistuu, pääsen koesivustoltani tähän kohtaan. Näin koe on onnistunut ja kirjanmerkkejä on helppo käyttää tulevaisuudessa. Niin, että ei muuta kuin tämä artikkeli eetteriin. Kirjanmerkin HTML-koodi tässä tapauksessa on seuraava:

<a name=”ankku20512”><h2>Tämä on kirjanmerkkiotsikko</h2></a>

Tähän ankkuriotsikkoon viitataan toisesta asiakirjasta seuraavasti:

<a href=http://www.yellingrosa.com/wordpress#ankku20512>Linkki ankkuriin</a>

url osoite on sinun kotisivusi osoite mahdollisine kauttaviivoineen ja alisivuineen eli

<A href =”url osoiteesi/paivakirja.html #avainsana”>Linkki ankkuriin</A>

JK. Ei tämä nyt mennyt aivan suunnitelmien mukaan. En löytänyt ainakaan tähän hätään, miten kirjanmerkki (ankkuri) olisi lisätty ilman koodausta Windows Live Writerilla. Tein sen Writerin HTML-koodi-ikkunassa. Tavoittelin sitä tilannetta, että kirjanmerkin lisääminen tapahtuisi nopeasti. Nyt näin ei käynyt, joten tässä tapauksessa Windows Live Writerin käyttö ei nopeutta julkaisemistani. Näin itse asiassa olen aikaisemminkin toiminut. Olen lisännyt ankkurin selaimelta käyttäen WordPressin omia työkaluja, kunhan artikkeli on ensin kirjoitettu Writerissa.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.