2011-2013

Linkkejä

Tästä sivusta

Edellinen sivustoni oli toteutettu kehyspohjaisesti. Sen layoutissa ei ollut mitään vikaa, mutta hakukoneet eivät osaa indeksoida kehyspohjaisia sivustoja oikein ja ne näyttävät niiden sivuja kehyksien ulkopuolella, jolloin sivut näyttävät tökeröiltä. Paikatakseni vähän tilannetta laitoin sivujen loppuun Takaisin kotisivulle -linkin, jolloin päästiin takaisin kehyksiin. Se ei ollut kovin toimiva ratkaisu.

Tyylipohjat ovat vastustaneet paljon enemmän kuin kehyspohjainen sivustoni. Koko ajan on tullut uusia ongelmia eteen varsinkin, kun Internet Explorer ei ole näyttänyt tyylejä samalla tavalla kuin muut selaimet. Palautelomake näkyy edelleen Internet Explorerissa oikealla, vaikka muissa selaimissa se on vasemmalla. Ehkä tähän löytyisi jokin konsti, mutta annan asian olla toistaiseksi, koska lomake kuitenkin toimii moitteettomasti.

Olen keräännyt alla olevaan taulukkoon linkkejä, joita olen tarvinnut tyylipohjaisen sivuston rakentamisessa. Toivottavasti niistä on hyötyä jollekulle toiselle. Ainakin niiden etsimisessä on mennyt kovasti aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi HTMLAsText-ohjelmasta on ollut suuri apu. Kun lisäsin tyylipohjaiseen sivustoni sivuille materiaalia Wysiwyg-editorissa, tyylimääritykset menivät sekaisin. Ne jopa häiriintyivät, kun toin tekstiä suoraan Wordista html-koodiin. Homma alkoi toimia vasta, kun löysin HTMLAsText-ohjelman. Se nimittäin osaa ottaa tyylimääritykset pois ja jäljelle jää pelkkää muotoilematonta tekstiä, joka ei enää aiheuta sekaannusta tyylimäärityksien kanssa. Taulukkoa seuraa muutama sana maksullisista ohjelmista. Olen käyttänyt niitä tietokoneen rekisterin optimoinnissa ja huollossa, virustorjunnassa sekä kiintolevyn eheyttämisessä.

Hyödyllisiä linkkejä
Ohjelma ja linkki Käyttötarkoitus
Tyylipohjia Löysin Ssi-developer.netistä toimivan ilmaisen tyylipohjan, jota olen käyttänyt tällä sivustolla sivupohjana.
HTML Kit 292 Olen käyttänyt tätä ilmaista html-editoria, koska se ei sotke tyyliasetuksia. Tosin sivujen päivittäminen ei onnistu kuin html-kooditilassa
CSS3menuEditor Ilmainen MenuEditor, joka generoi vasemman kolumnin menupainikkeet ja niiden css-tyylimääritykset. Lisäsin MenuEditorin generoimat tyylit sivun tyylipohjaan. Tyylimääritykset voivat siis sijaita useilla eri tiedostoilla.
HTMLAsText Editori, joka poistaa html-tagit html-tiedostoista, jolloin kopioidun tekstin lisääminen html-editorissa ei aiheuta sekaannusta css-määrityksien kanssa. Ilmainen.
OpenOffice OpenOffice on ilmainen toimistopaketti. Olen kirjoittanut siihen kuuluvalla Writerilla sivustoni tekstimateriaalin.
Gimp-kuvankäsittely Ilmainen kuvankäsittelyohjelma, jolla olen editoinut kuvia. Gimp tuntee myös ico-tallennusmuodon, jota käytetään, kun sivulle halutaan favicon. Se on pieni kuva, joka näkyy selaimen osoitekentässä.
FreeRip Basic Tällä ilmaisella ohjelmalla Hiljaisia lauluja-äänitteen wave-tiedostot on konvertoitu mp3-formaattiin.

Maksullisia ohjelmia

Lisäksi olen käyttänyt maksullisia Serif-tuotteita, kuten PhotoPlus-kuvankäsittelyohjelmaa ja DrawPlus-piirustusohjelmaa. Näille löytyvät myös ilmaiset Serif-vaihtoehdot, niin sanotut Starter-paketit. Ne löytyvät osoitteesta: Free Serif's Downloads. Esittelysivun gif-animaatio, missä esiinnyn eri vuosikymmenillä, on tehty Serif DrawPlus-piirustusohjelmalla.

Musiikin teossa olen käyttänyt monia eri ohjelmia, joiden luetteleminen ei ole tässä mielekästä, koska muusikot ovat yleensä hyvin tietoisia eri vaihtoehtoista ja niiden hinnoista. Tieto heidän välillään kulkee myös hyvin. Musiikkiohjelmat ovat pääsääntöisesti maksullisia, ainakin käyttökelpoiset.

Tietokoneen optimointi ja huolto sekä virustorjunta

Olen kokeillut monia eri ohjelmia optimointiin ja huoltoon. Useat ovat olleet pitkälle automatisoituja. Se on tehnyt käytöstä helppoa ja huoletonta. Silti muutaman takaiskun jälkeen olen tullut siihen lopputulokseen, että turvallisuus ja varovaisuus säästävät viime kädessä aikaa. Tämä on myös suomalaisen Macecraft Softwaren suunnittelutavoite, joka valmistaa jv16 Power Tools -ohjelmaa. Turvallisuusnäkökulman vuoksi käyttäjältä edellytetään taitoa tehdä päätöksiä. Varsinkin, kun mennään edistyneisiin toimintoihin. Kattavan käsikirjan ja ajan kanssa jokainen voi harjaantua ohjelman käyttäjänä ja tehdä isojakin päätöksiä. Aluksi kannattaa pysyä esiasennetuissa vaihtoehdoissa ja silloinkin tarkistaa itse, voiko ohjelman esittämiä huolto- ja/tai optimointitoimenpiteitä turvallisesti suorittaa. Käsikirja löytyy Macecraft Softwaren Product Documentation -sivulta. Ohjeet on käännetty suomen kielelle. Ohjelmasta on saatavilla 30 päivän kokeiluversion osoitteesta: http://www.macecraft.com/info/finnish/. Lisäksi ohjelmasta on riisuttu ilmaisversio PowerTools Lite 2011. Voit ladata sen täältä. Ohjelman käyttöliittymäksi voi valita suomen kielen.

Levyn eheyttämiseen käytän ilmaista Smart Defrag 2 -ohjelmaa. Voit ladata sen esimerkiksi CNET-yhteisöltä. Osoite: http://download.cnet.com/Smart-Defrag/3000-2094_4-10759533.html?tag=mncol;1 Virustorjuntani hoituu tätä nykyään PC Tools Internet Security 2011 -ohjelmalla. Se ei ole niin pitkälle automatisoitu kuin esimerkiksi vastaava Nortonin työkalu, mutta se on huomattavasti halvempi. Molemmat mainitut virustorjuntaohjelmat saa suomenkielisinä. Löydät PC Tools Internet Security -ohjelman täältä.

Ohjelmavalinnoissa viimeinen vastuu on aina ostajalla. Siksi kannattaa nähdä vaivaa lukemalla arvioita eri ohjelmista. Koska koko Internetin koluaminen on mahdotonta, luen paljon CNET.COMin arvioita tietokoneohjelmista ja laitteista. Sieltä voi myös tilata jäsenkirjeitä, jotka kertovat ohjelmien päivityksistä. Varmasti yhtä hyviä muitakin tahoja on olemassa, mutta itse ihastuin mainittuun vaihtoehtoon. Ohjelmien kanssa on vielä muistettava, että käyttäjämieltymykset vaihtelevat. Näin arvostelutkaan eivät voi olla kuin suuntaa-antavia. Ehkä mieltymyksien vuoksi yksi taho saattaa tykätä ohjelmasta ja seuraava arvostelu teilaa sen maan rakoon.

Takaisin Alkuun Seuraava


Copyright © 2011-2013 Yelling Rosa Production