2011-2017

Postikortteja

Yllä olevassa diaesityksessä, joka ilmestyy muutaman sekunnin viiveellä näytölle, näet tarjolla olevat ilmaiskorttini. Voit ladata esityksen kortit täältä. Jäljempänä tämän sivun tekstissä esitellään tarkemmin suunnittelemiani kortteja. Joidenkin korttien yhteydessä neuvotaan, kuinka niihin lisätään oma viesti ja/tai kuinka kortit voi lisätä osaksi sähköpostia.

Omien terveisien lisääminen hippoystävänpäiväkorttiin

Alla on selitetty, miten lisäät omat terveisesi hippoystävänpäiväkorttiin ilmaisella PhotoScape-kuvankäsittelyohjelmalla. Voit ladata sen täältä. Liitän tähän ensimmäiseksi aiheeseen liittyvän kuvan, joka voi jo joillekin selittää koko idean. Kuvan alla vaadittavat vaiheet on vielä kerrottu sanallisesti. Toivon, ettet tee korttiin muita kuin tekstimuutoksia ja käytät fonttia, jolla on oranssi täyttöväri ja mustat ääriviivat:

Kuva keskellä

Niille, jotka pääsivät tekstinlisäysjuonesta kiinni kuvan perusteella löytävät hippoystävänpäiväkortin täältä.

Tekstin lisäämisen vaiheet sanallisesti:

1) Kun PhotoScape avautuu, valitse ympyrämuodostelmassa olevista ikoneista Muokkaa-ikoni.

2) Etsi tallentamasi kortti kovalevyltäsi käyttämällä käyttöliittymän vasemmalle puolelle avautuvia paneeli-ikkunoita ja vedä valittu kortti hiiren painiketta alhaalla pitäen oikealla olevalle työskentelyalueelle.

3) Kun kortti on työskentelyalueella, valitse Objekti-välilehti ja klikkaa siellä kirjainikonia, jossa kirjain on yhtenä kappaleena.

4) Klikkaa hiirellä kohtaa, johon haluat tekstin tulevan. Voit jälkeenpäin siirtää tekstiruutua työskentelyalueella.

5) Valitse Tekstidialogi-ruudusta yllä olevassa kuvassa olevat vaihtoehdot. Kirjasimen voit valita vapaasti. Itse käytin Toledo-kirjasinta, koska PhotoScapessa ei ole Staccato 555 BT -kirjasinta, jota olen käyttänyt kortissa, jossa on valmiiksi ystävänpäivätervehdys. Staccato -kirjasin löytyy ilmaisesta Gimp-kuvankäsittelyohjelmasta, jonka voit ladata täältä. (Itse ohjelman käyttöä en ehdi neuvomaan, mutta netissä siitä on paljon tietoa, esim. Gimp Suomessa, osoite: http://www.gimp-suomi.org/.) Gimp tunnistaa kirjaimien kohotukset, joita olen käyttänyt tekstillisessä hippoystävänpäiväkortissa.

6) Älä muuta kortin layoutia tai kuvaa, vaan lisää vain itse keksimäsi terveiset ja nimesi tekstittömään korttiversioon. Kortin yksityiskäyttö on luvallista edellyttäen, että copyright-tietoja ei peitetä.

7) Vielä tarkemmat ohjeet siitä, kuinka lisäät PhotoScapella tekstiä kuvaan eli tässä tapauksessa korttiin, löytyvät täältä.

Kortin tallentaminen omalle koneelle käy parhaiten Postikortit-verkkoalbumissa klikkaamalla kortin pienoiskuvaa ja kuvan suurennettua valitsemalla Lataa-painike. Se on ruudun vasemmassa yläkulmassa. Voit myös klikata suurennettua korttikuvaa hiiren kaksoispainikkeella ja valita avautuvasta valikosta Tallenna kuva -komento.

Hippoystävänpäiväkortti löytyy luonnollisessa koossa Postikortit-kansiosta. Pääset sinne klikkaamalla tätä.

Jos tämä kaikki tuntui toistaiseksi liian monimutkaiselta, voit käyttää valmiita korttejani, ja opiskella kuvankäsittelyohjelman käyttöä ajan kanssa.

Hyvää Ystävänpäivää kaikille.

Toivoo Oranssi Virtahevoinen ja mie

Torniossa 9 päivänä helmikuuta 2012
Yelling Rosa

Jälkeen sotien

Tämä Jälkeen sotien -kortti syntyi vahingossa. Windows oli tapansa mukaan taas itsepäisellä tuulella ja avasi ohjelmat matelemalla. Odotellessani kynäkäsi liikkui paperilla. Jälkeenpäin, kun valonkuvankäsittelyohjelma taas toimi, huomasin piirustuksen olevan sattumoisin tyyliltään jotain sellaista, mitä näki sotien jälkeen. Minulla on muutama divarista ostettu runokokoelma tuolta ajalta, ja niissä on tähtiä ja geometrisia kasvoja. Niinpä ajattelin, että joku saattaisi ilahtua näistä nostalgisista viivoista ja tein kuvalle kehykset ja käytin tuon ajan fonttia copyright-tekstissä. Oikeaoppisesti kasvojen tosin pitäisi olla vieläkin pelkistetymmät, mutta jätin ne näin. Tulipa ehkä vähän tätäkin aikaa mukaan. Joskus keskeneräisen näköinen voi olla miellyttävä silmälle. Toivottavasti näin on tässä tapauksessa. Makuja, kun on niin monenlaisia. Joku tykkää äidistä jne.

Tämä kortti on tarkoitettu käytettäväksi sellaisenaan. Älä siis tee siihen mitään muutoksia. Jos haluat lisätä omat terveisesi ja nimesi, jos ja kun lähetät sen tuttavillesi, liitä kortti sähköpostisi kirjoitusalueelle ja kirjoitat teksti kortin alapuolelle. Korttien liittämistä sähköpostin kirjoitusalueelle on käsitelty täällä. Voit myös tulostaa kortin ohuelle kartongille ja lisätä tekstin kortin kääntöpuolelle. Tallenna kortti klikkaamalla sitä hiiren kaksoispainikkeella ja valitse pikavalikosta Tallenna kuva nimellä -komento.

Jälkeen sotien -kortin yksityiskäyttö on sallittua. Kortin levittäminen muutoin kuin postittamalla sitä ystäville ja tuttaville ei ole sallittua. Jos joku tutuistasi haluaa käyttää Jälkeen sotia -korttia, pyydä heitä tallentamaan se tältä Postikortit -sivulta. Lisää korttejani löydät Postikortteja kansiosta.

Kuva keskellä

Torniossa 5 päivänä helmikuuta 2012
Yelling Rosa

Rauhaa maailmaan 2011 -kortti

Rauhaa maailmaan on ensimmäinen julkaisemani kortti, josta ei tule editoitavaa versiota. Tämä johtuu siitä, että kortti on tarina sinänsä. Sen merkitys katoaisi, jos kuva kulkisi muulla kuin rauhan asialla. Aluksi minulla oli vain vektoriohjelmalla tekemäni intiaanitytön kuva, mutta koska sen katseleminen rauhoitti minua ja ystäviäni, kehittelin ideaa vielä pitemmälle. Päättelin tytön haluavan olla viemässä rauhallisuutta laajemmallekin kuin välittömästi itsensä ympärille. Lisäsin kuvaan tekstin, jonka voi ymmärtää myös tarkoittavan tilaa, jossa ei ole sotia, samalla kun henkisen rauhan merkityksen tarpeellisuus tulee esille. Fraktaalinauhan lisäsin kuvan vasempaan laitaan tasapainottamaan kuvaa, ettei se kallistuisi liika oikealle. Toivottavasti ratkaisuni ovat iloksi myös sinulle. Nämä sellaisenaan käytettävät kortit eivät varmaankaan ole korttieni käyttäjille ongelma, koska editoitavia kortteja on jo runsaasti ja niitä tulee koko ajan lisää.

Jos haluat lisätä oman nimesi ja/tai terveisesi, kun lähetät kortin eteenpäin, tallenna se tietokoneellesi ja tulosta kuva kartongille. Ilmaisella PhotoScape-ohjelmalla. voit liittää kortin useaan kertaan kartongille, jolloin paperia ei mene hukkaan. (Aivan tämän sivun lopussa on kuvakaappaukset PhotoScapen tulostuksen esikatselusta ja tulostussäädöistä. Pääset helpoiten sinne painamalla Conrol + End -näppäinyhdistelmää.) Leikattuasi kortit irti kartongista, voit kirjoittaa terveisesi ja vastaanottajan osoitetiedot kääntöpuolelle ja lähettää kortin postitse ystävillesi tai panna sen kirjekuoreen. Toinen mahdollisuus on liittää kortti osaksi sähköpostia, ei siis liitteeksi. Tämä tapahtuu Outlookissa ja varmasti muissakin sähköpostiohjelmissa siten, että klikkaat hiirenosoittimella kirjoitusaluetta ja valitset nauhasta Lisää-komennon ja sitten painat Kuva-painiketta jolloin saat esille Resurssinhallintaikkunan, mistä voit valita Rauhaa maailmaan 2011 -kortin. Kun kortti on nyt kirjoitusalueella, voit helposti lisätä kortin viereen tai alapuolelle terveisesi ja allekirjoittaa ne. Kaikki on kunnossa, kun kortti on alla olevan kuvan mukaisesti sähköpostisi kirjoitusalueella. Se onnistuu helposti pienellä harjoituksella.

Kuva keskellä

Itse kortin löydät osoitteesta https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit#.

JK. Joskus PhotoScape-ohjelman lataussivun aukeaminen kestää niin kauan, että selain aikakatkaisee haun. Tämä ei ole vaarallista. Osoitteessa on vain ruuhkaa. Jos näin tapahtuu, yritä avata yhteys myöhemmin uudelleen.

Torniossa 28 päivänä elokuuta 2011
Yelling Rosa

Kun suunnitelmat- ja Kukka sinulle -kortit

Viikko on kulunut ja olen ladannut uusia kortteja Picasan verkkoalbumiin. Toinen niistä on aforismi ja toinen lukeutuu Rakkaus-kategoriaan, jossa yritän pitää vähän rennompaa linjaa. Tiedä sitten, miellyttääkö se kaikkia vierailijoita. Asiallisia ja totisella naamalla kirjoitettuja rakkauskortteja on netti pullollaan, kuten viikko sitten totesin, joten niitä on turha enää tehdä jonon jatkoksi. Tosin tämä toinen rakkauskortti, Kukka sinulle, on aika lähellä perinteistä korttia. Se oikeastaan vain syntyi enkä sitten halunnut hylätä sitä. Otin taustan pois kukan ympäriltä ja reunustin sen kehyksellä. Tulos miellytti silmää ja päätin laittaa sen nettiin, koska ei erilaisuudestakaan saa tulla pakkomieltä.

Kun suunnitelmat -miete kolahti minulle, kun olin sunnuntaina pyöräilemässä. Olin avoimella mielellä enkä pohdiskellut asioita totutuista lähtökuopista. Huomasin tapahtumien rullaavan omalla painollaan ja kun en pannut hanttiin omine ennakkosuunnitelmineni, asioilla tuntui olevan vissi järjestys. Se ei ollut minun keksimäni, mutta se ei estänyt minua nauttimasta elämän sietämättömästä keveydestä. Pääasiahan on, että ruokaa on pöydässä ja katto pään päällä. Nämä edellytykset varmasti voivat toteutua tuhansilla eri tavoilla. Meillä ihmisillä, ainakin minulla, on sitä järkeilyä haitaksi asti. Se estää nauttimasta elämänkulusta sinänsä ja saa minut helposti huolestumaan, kun suunnitelmat tuntuvat menevän mönkään. Nyt kysyinkin itseltäni, onko suunnitelmani ja odotukset liian täsmällisiä. Harvoinhan elämä yhden ihmisen pillin mukaan tanssii.

Ohessa korteista on kynsikkäät (thumbnails). Oikean kokoisena löydät ne Picasan verkkoalbumista, osoite: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit#. Viime viikkoina olen aika tiheästi esitellyt kortteja tällä Postikortteja-sivulla, mutta tulevaisuudessa on hyvin todennäköistä, että verkkoalbumiin tulee kortteja ilman erillistä esittelyä. Näin on hyvä aina välillä käydä vilkaisemassa tilannetta. Korttien käyttöön liittyvät rajoitukset on mainittu korttien kuvateksteissä. Niitä on hyvä noudattaa. Vain tekstimuutokset ovat luvallisia, kun niin on erikseen mainittu kortin osalta. Korttien a-versiothan tulee käyttää sellaisenaan. Omien terveisten ja värssyjen kirjoittaminen onnistuu monellakin valokuvankäsittelyohjelmalla, mutta helppokäyttöisin mielestäni on ilmainen PhotoScape. Löydät sen osoitteesta: http://www.photoscape.org/ps/main/download.php. Mainitussa ohjelmassa on mahdollisuus määrittää väri ja koko vaikka jokaiselle kirjaimelle erikseen. Siinä on myös erinomainen tulostuksen esikatselu, jossa voi määrittää, kuinka monta kuvaa arkille tulee. Näin paperia ei mene hukkaan. Suunnitelmiani korttejahan voi tulostaa myös ohuelle kartongille ja lähettää tavallisena maapostina. Esimerkiksi jouluna voi ottaa joulukorttini terveisiensä pohjaksi tai valita valmiin joulukortin a-version ja lähettää jompaakumpaa sukulaisille ja ystäville.

Torniossa 15 päivänä elokuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Järjestelmän hienouksia

Olen lisännyt kolme postikorttia Picasan verkkoalbumiin sitten sen, kun viimeksi päivitin tätä Postikortteja-sivua. Torstaina latatasin Ajatusten ymmärtäjät-kortin ja eilen kaksi erilaista korttia, M'on ajatellu sua ja Järjestelmän hienouksia. Keskimmäinen mainituista korteista lukeutuu Rakkaus-kategoriaan, jota en ole vielä harrastanut korteissani. Toivon, että onnistun tekemään uudenlaisia kortteja, jotka kuitenkin kiinnostaisivat ihmisiä. Uuden kokeilemisessa on aina omat vaaransa, mutta en näe siinä ideaa, että tekisin tavanomaisia rakkauskortteja. Niistä netissä on jo ylitarjontaa, niin maksullisista kuin ilmaisista kortteista.

Tänään esillä oleva kortti, Järjestelmän hienouksia, on yhteiskunnallinen. Se on alue, josta ihmisillä on voimakkaat mielipiteet laidasta laitaan. Puolueettomuus on melko vaikeaa, jos on rehellinen. Ehkä kortti ärsyttää jotakuta ja päinvastoin. Silti uskon, että puoluekannasta riippumatta monikin ihminen myöntää sen, että systeemi ei aina käsittele hellin hansikkain maan hiljaisia, jotka pitävät pystyssä maailman. Heille vakuutetaan, että heidän pidättyväisyytensä on juuri nyt välttämätöntä tai talous romahtaa. Heidän rehellisyydestään ja ahkeruudestaan huolimatta talous on kriisissä ja kärsivällisyyden välttämättömyyttä painotetaan, mikä tarkoittaa selviytymistä samoin eväin päivästä toiseen. Silti jotkut rikastuvat. Siinäpä sitä on miettimistä. Moni on varmasti valmis myöntämään sen olevan tavallaan aika kekseliästä.

Maailmanmeno huolestuttaa ihmisiä, mutta moni ei usko minkään muuttuvan. Sitä en minäkään välttämättä usko. Kirjoituksien on kuitenkin kuvattava tätä päivää, jolloin on sanottava sellaista, mikä on valtaosalle totta. Ihmisiä pidetään tiukoilla ja selviytyminen vaatii työnteon lisäksi tarkkaavaisuutta. Ihminen on vedätyksen kohde 24 tuntia vuorokaudessa. Se on alati kasvavan kuluttamisen strategia. Jos tarjonta hetkeksikään hellittäisi, ostaminen laantuisi. Jos tähän kierteeseen menee mukaan, on elämä entistä stressaavampaa.

Jos luet ensi kertaa tätä sivua, et tiedä sitä, että esittelen vain osan korteistani tällä Postikortteja-sivulla. Ne kaikki ovat kuitenkin kerätty Picasan verkkoalbumiin, osoite: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit#. Korteista on kaksi versiota. Ensimmäinen versio tulee käyttää sellaisenaan tai voit lisätä nimesi. Nimenlisäysmahdollisuus on kerrottu erikseen. Kortin kakkosversioon on sitten lupa tehdä tekstimuutoksia. Värit, kuvat ja kuviot tulee jättää sellaisiksi. Korttien lähde on tarvittaessa mainitava ja tekijännimeä ei saa peittää. Kortteja ei saa siirtää muualle kopioitavaksi. Toivon, ettet säikähdä näitä rajoituksia, sillä tekstimuutokset merkitsevät periaatteessa sitä, että editoitavista korteista tulee hyvinkin sinun näköisiäsi. Tekstilisäykset voi tehdä, millä tahansa valokuvankäsittelyohjelmalla. Helppokäyttöisin lienee PhotoScape, jonka voit ladata ilmaiseksi osoitteesta: http://download.cnet.com/PhotoScape/. Ehkä valmiit värssyni miellyttävät sinua ja haluat lähettää terveisesi valmiskortteja käyttäen.

Torniossa 8 päivänä elokuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Opi, älä opeta

Nyt on vuorossa kuudes afokortti, jonka olen lähettänyt Picasan verkkoalbumiin. Niiden ulkoasussa on hyödynnetty keskusornamenttiasettelua. Uskon jatkavani tällä tiellä vielä jonkun aikaa. Minulla on jo mielessä seuraava yhtenäinen afokorttien asettelu, mutta en paljasta sitä vielä tässä vaiheessa. Alla on kortti, joka sisältää Opi, älä opeta -mietteen.

Miete kuvaa lyhyesti sitä, miten oppiminen on mahdotonta, jos koko ajan pitää kiinni omista pasmoista. Uskon, että sellainen on aika yleistä. Jokainen etsii turvallisuutta ja samanlaisuus luo illuusion tästä. Samanlaisuus on kuitenkin silmän lumetta, koska me kaikki olemme erilaisia ja tämä erilaisuus tulee vallitsevaksi jossain vaiheessa. Silloin voimme tietysti jatkaa kanssaihmisen opettamista tai yrittää oppia hänen tapojaan.

Mukavuudenhalu on toinen tekijä, joka estää meitä vaivautumasta oppimaan. On helppoa, kun kaikki menee rutiinilla. Työ sujuu pompuitta ja vapaa-aika on paremmin hyödynnettävissä. Eri asia sitten on, kenen harrastuksia vapaa-aikana harrastetaan. Ilmeisesti sen osapuolen, jolla on paremmat manipuloimisen taidot. Ehkä toinen jää suosiolla kotiin: alistuu tai kyllästyy.

Tämä kaikki on luonnollista enkä itsekään olisi tuollaista ohjetta kirjoittanut, jos en aina silloin tällöin syyllistyisi oman maailmani kauppaamiseen kanssaihmisille ja/tai olisi joutunut muutostyönkohteeksi. Käytännössä on varmasti pakko pitää puoliaan, mutta ehkä joskus on hyvä kuunnella, katsella ja oppia. Ainakin se luo pohjaa toisen ihmisen ymmärtämiselle. Siinä ainakin minulla on oppimista.

Joku voisikin sanoa, että nythän minä syyllistyn muiden opettamiseen. Tilanne on kuitenkin se, että kaikki nyt Picasan verkkoalbumissa julkaistut mietteeni ovat ohjeita minulle itselleni. Ne ovat ikään kuin huoneentauluja. Ehkä ne ovat jollekulle vierailijalle lohduksi, koska erilaisuudestamme huolimatta meillä ihmisillä on paljon yhteistä kosketuspintaa. Reagoimme tunteella ja järkeilemme terveen itsestä huolehtimisen ja kanssaihmisen huomioimisen välillä.

Torniossa 29 päivänä heinäkuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Jokainen ihminen

Olen noin viikko sitten alkanut julkaista mietteitäni postikorteilla. Tällä hetkellä olen koonnut verkkoalbumiin kolme afokorttia. Lisää tulee vähitellen. Muistikirjassa olen perustellut mietelauseiden kirjoittamisperiaatteita, joten en ala niitä nyt kerrata. Alla on kortti, joka sisältää Jokainen ihminen -mietteen.

Jotkut kortit tulevat sisältämään aivan tavallisia toteamuksia, joita ihmiset voivat lähettää toisilleen, kun toiset voidaan luokitella aforismeiksi. Uskon, että molempia tarvitaan. Joskus päivän selvyyksien toistaminen on paikallaan ja sellaista korttia voi käyttää arkipäivän yhteyksissä. Tämänkertainen miete on juuri tällainen. Se on paikallaan, koska niin usein unohdamme jokaisen ihmisen tarvitsevan samoja asioita kuin me itse ja joka pojalla ja tytöllä on niihin oikeus.

Kuten syntymäpäiväkortin yhteydessä 17 päivänä heinäkuuta totesin, en ehdi esittelemään jokaista korttia tällä sivulla. Kaikki korttini ovat kuitenkin koottuna osoitteeseen: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit# Niiden korttien kohdalla, jotka valitsen tälle Postikortteja -sivulle, pyrin sanomaan jotain avartavaa. Nyt kuulit, mistä voit lukea afokortien tekemisen periaatteista. Pyrin siihen, että kaikista korteista on versio, johon vierailija voi lisätä itse terveisensä ja nimensä. Toivon, että mietteillä varustetut kortit käytetään sellaisinaan.

Torniossa 24 päivänä heinäkuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Kesäinen syntymäpäiväkortti

Tämän kortin avulla voi lähettää valoisat, niin ja tuliset terveiset vaikka rakkaimmalleen tämän täyttäessä vuosia. Sen paremmin kortin väritys kuin kukkakaan eivät edusta tyypillistä syntymäpäiväkorttien linjaa, mutta täytyyhän sitä välillä uskaltaa kokeilla jotain uutta ja laittaa onniteltavalle Keisarinkruunu päähän.

Jos haluat sommitella korttiin tekstin itse, löydät pelkän kuvan osoitteesta https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit# Sieltä löytyvät myös muut suunnittelemani kortit. Tekstin lisääminen käy helposti vaikka ilmaisella PhotoScape -kuvankäsittelyohjelmalla. Voit imuroida sen osoitteesta http://download.cnet.com/PhotoScape/ Ainoa ehto korttieni yksityiskäyttöön on se, ettei tekijänimeä peitetä. Korttien muunlainen levittäminen tai kaupallinen käyttö ovat kiellettyjä.

Torniossa 17 päivänä heinäkuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Ilmainen juhannustervehdys

Keskikesän juhla lähestyy. Silloin ei tavallisesti kovin paljon lähetellä postikortteja ystäville, mutta ei se varmasti hassumpi tapa olisi. Aina on ystäviä, joiden kanssa ei voi viettää juhannusta, vaikka haluaisi. Ikävänsä voi välittää tällöin mahdollisesti sähköpostin välityksellä kuvan kera. Itse aion toimia näin ja olen tehnyt kortin sitä varten. Tuttuun tapaani tarjoan sitä muidenkin käyttöön. En siksi, etteivätkö ihmiset itse osaisi suunnitella kortteja vaan siksi, että välillä ei kiireiltään ehdi. Ehkä joku tärkeä ihminen tulee mieleen, kun itse rauhoittuu juhannukselle. Suurimmaksi osaksihan juhannus on kuitenkin perhejuhla, jota vietetään kesämökillä, omalla tai sukulaisten. Joukosta voi puuttua joku, mutta häntä voi aina tervehtiä viestillä.

Oheistan yhden kortin, josta on kaksi versiota. Ensimmäisessä versiossa on Juhannusta-toivotus, vuosiluku ja toivoo-teksti, jonka perään voi laittaa oman nimensä kuvankäsittelyohjelmassa. Kaikilla Windows-käyttäjillä on Paint-apuohjelma, jossa tekstin lisääminen onnistuu, mutta esimerkiksi ilmaisessa PhotoScape-valokuvan käsittelyohjelmassa on laajempi fonttikokoelma ja tekstin siirteleminen ja pyörittäminen onnistuvat helpommin. Se löytyy osoitteesta http://download.cnet.com/PhotoScape/ Piknic toimii suoraan selaimelta ja löytyy osoitteesta http://www.picnik.com Toisen version teksti on kokonaan itse suunniteltavissa.

Voit kopioida juhannuspostikortin omalle koneellesi klikkaamalla sitä hiiren kaksoispainikkeella ja valitsemalla pikavalikosta Tallenna kuva nimellä-komento. Kuva menee valitsemaasi kansioon, mistä löydät sen editoimista varten. PhotoScape toimii koneellasi ja Piknic verkossa. Jälkimmäiseen tuodaan kuva klikkaamalla Upload a photo-painiketta. Makuasia kumpaa haluaa käyttää, koska molempiin varmasti tottuu pienen harjoittelun jälkeen.

Löydät lisää suunnittelemiani postikortteja PicasaWebistä. Pääsiäiskortit ovat osoitteessa: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Paasiaiskortit# ja muut postikortit löytyvät osoitteesta: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit# Ainoa ehto korttieni yksityiskäyttöön on se, ettei tekijänimeä peitetä. Korttien muunlainen levittäminen tai kaupallinen käyttö ovat kiellettyjä.

Ei sitten muuta kuin lämmintä ja rauhallista juhannusta!

Torniossa 20 päivänä kesäkuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Uusia pääsiäiskortteja

Olen suunnitellut viisi uutta pääsiäiskorttia, joista on kahdenlaiset versiot. Toisiin versioihin on jätetty tilaa omille terveisille ja lähettäjän nimelle/nimille. Tekstilisäykset tapahtuvat kätevästi netissä toimivalla ilmaisella Picnik-valokuvankäsittelyohjelmalla. Sen voi liittää selaimensa lisäosaksi tai käyttää suoraan osoitteesta http://www.picnik.com/ Ainoa ehto korttien käyttämiselle on se, ettei Yelling Rosa-tekijänimeä peitetä. Alla on kuvat yhdestä uudesta kortista. Loput neljä uutta ja kaksi vanhaa pääsiäiskorttia löytyvät osoitteesta https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Paasiaiskortit#

Torniossa 12 päivänä huhtikuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Toinen ilmainen Ystävänpäivänkortti

Suunnittelin toisen ystävänpäivänkortin, joka käsittelee ystävyyttä yleisellä tasolla. Oheistin siihen isän ja pojan suhdetta kuvaavan runon. Olen kirjoittanut sen vuosi sitten ystävänpäivänä. Alun perin sen nimi oli Isä ja poika ja ystävänpäivä. Sittemmin olen kutsunut sitä yksinkertaisesti ensimmäisen säkeen mukaan. Myös Pojat opissa on käynyt mielessäni mahdollisena nimenä. Pääasia on kuitenkin, että ajatus kuvaa syvää rakkautta, joka syntyy vanhuksen ja/tai aikuisen ja lapsen välille.

Tein taas kortista kaksi versiota. Toisessa ei ole runoa. Halukkaat voivat itse kirjoittaa siihen terveisensä käyttämällä kuvankäsittelyohjelmaa. Jos sinulla ei ole kuvankäsittelyohjelmaa, voit imuroida sellaisen ilmaiseksi netistä. Löydät ohjeet, mistä voit ladata ohjelman, Ystävänpäivää 14.02.2011 -kirjoituksesta.

Kortteja voi kopioida ja lähettää vapaasti eteenpäin esimerkiksi sähköpostin liitteenä, kunhan tekijän, Yelling Rosa, nimeä ei peitetä. Kaupallinen käyttö ei ole sallittua.

Tämän jälkeen tuskin enää teen ystävänpäivänkortteja tälle vuodelle. Toivonkin kaikille oikein hyvää ystävänpäivää ja lähettäkää tervehdyksiä.

Torniossa 30 päivänä tammikuuta 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Ystävänpäivää 14.2.2011

Varmasti meillä jokaisella on kallis ystävä, jolle haluamme nyt ystävänpäivänä kertoa, kuinka merkityksellinen hän on. Minun runoni lähtee juuri tästä tarpeesta. Jos koet, että olen onnistunut välittämään tunteen, toivon sinun lähettävän alla olevan Ilman sinua-runolla varustetun ystävänpäivänkortin omalle rakkaallesi esimerkiksi sähköpostin liitteenä. Ainoa ehto käyttämiselle on, että tekijän, Yelling Rosa, nimeä ei peitetä.

Voit myös kopioida pelkän Kirsikka-kortin ja kirjoittaa siihen omat terveisesi ystävällesi. Tekstin lisääminen käy kuvankäsittelyohjelmalla. Jos sinulla ei ole sellaista, voit imuroida ohjelman ilmaiseksi netistä, esimerkiksi Photoscape ja Serif DrawPlus Starter Edition ovat kelpo ohjelmia mainittuun tehtävään. Klikkaa jompaakumpaa nimeä hiirellä ja pääset sivulle, josta voit ladata ohjelman.

Postikorttini voit kopioida itsellesi menemällä sen kohdalla ja painamalla hiiren kakkospainiketta sekä valitsemalla Tallenna kuva nimellä -komento pikavalikosta.

Torniossa tammikuun 24 päivänä 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Pääsiäistä 2011

Suunnittelin jo näin hyvissä ajoin kortin ensi pääsiäistä varten. Käytin Serif DrawPlus X4-piirustusohjelmaa. Editoiminen kesti monta tuntia, koska käytin useita kerroksia (layer) ja lukuisia nodeja, sanalle ei löydy järkevää suomenkielistä vastinetta. Valitsin eri muodoissa täyte- ja linjavärejä sekä efektejä. Siinä työtä tehdessäni minulle tuli mieleen, että olisi sääli, jos näin isotöinen kortti jäisi vaille laajempaa käyttöä.

Silloin päätin, että laitan kortin kotisivulleni vapaasti kopioitavaksi. Kortin käyttö edellyttää kuitenkin sitä, että Yelling Rosa –nimi pysyy kortissa.

Jos tällä kokeilulla on myönteisiä seurauksia, saatan ajatella suunnittelevani lisää postikortteja yleiseen jakeluun. Olen tarkoittanut, että alamarginaalilla varustettua korttia käytettäisiin postijakelussa, jolloin lähettäjän nimen voi lisätä marginaaliin, ja toista kuvaa sähköpostin liitteenä.

Torniossa tammikuun 12 päivänä 2011
Yelling Rosa

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Oman nimen lisääminen korttiin

Kun haluat lähettää ystävillesi pääsiäsikorttini postitse terveisiesi kera, toimi seuraavasti:

1) Valitse kortti, jonka alareunassa on valkoinen marginaali.
2) Paina sen kohdalla hiiren kaksoispainiketta ja valitse pikavalikosta Tallenna kuva nimellä -komento.
3) Valitse kansio, mihin tallennat kuvan. Paina Tallenna-painiketta. Kuva tallentuu kiintolevyllesi.
4) Avaa kuva kuvankäsittelyohjelmassa. Windowsin apuohjelmista löydät Paint-ohjelman tai voit ladata netistä ilmaisen ja helppokäyttöisen PhotoScape-ohjelman, osoite: http://www.photoscape.org/ps/main/download.php
5) Valitse tekstityökalu ja kirjoita terveisesi valkoiseen marginaaliin.
6) Tallenna työ ja tulosta se ohuelle kartongille, jollaisia saa nykyään kaikkiin tulostimiin.
7) PhotoScape-kuvankäsittelyohjelmassa on mahdollista valita esimerkiksi neljä kuvaa sivulle, jolloin kartonkia ei kulu hukkaan. Muista kuitenkin kopioida tulostuksen esikatselussa postikortti tyhjiin ruutuihin ennen tulostusta, sillä muuten arkille ei tule kuin yksi kuva, ks. Tulostuksen esikatselu PhotoScapessa-kuva ja PhotoScapen tulostussäädöt-kuva, ohjeiden ja linkkien alapuolella.

Muita ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia:

1) Serif DrawPluw Starter Edition, Serif DrawPlus Starter Edition
2) Paint.net, http://www.getpaint.net/

Kuva keskellä

Kuva keskellä

Takaisin Alkuun Seuraava


Copyright © 2011-2017 Yelling Rosa Production