Ilmastointilaite

Ilmastointilaite 160721

Ostin viime kesänä verkkokauppa.comista siirreltävän ilmastointilaitteen, jonka tämän päivän hinta on 499, 99 euroa. Tosin laitteen seuraavat toimitukset ovat mahdollisia vasta keväällä 2022. Vastaavia laitteita on saatavilla myös muilta valmistajilta, mutta en tiedä, ovatko toimitukset mahdollisia vielä tälle kesälle. Silti ilmojen lämmetessä laitteita tarvitaan tulevinakin kesinä.

clip_image002

Kuuman ilman poisto

Laitteeseen on saatavilla ikkuna-asennussarja, jonka tämän päivän hinta verkkokaupassa on 89,90 euroa, ks. kuva alla. Toimiva ratkaisu, kun on pouta.

clip_image004

Itse rakensin poistoilmasysteemin tuuletusluukun kautta. Laudat lämpenevät kuitenkin sen verran, että en ole pitänyt laitetta päällä nukkuessani. Se olisi ollut mahdotonta myös siksi, että laite on verrattain äänekäs, huippuäänitaso: 60,3 dB. Uskon, että jos olisin käyttänyt apassipuuta, laite vois puuskuttaa tuuletusluukussa vuorokaudet ympäriinsä.

Poistoputki 03

Valmistaja lupaa laitteen jäähdyttävän vaivattomasti minun 20 neliön yksiön, mutta kovalla helteellä se jää haaveeksi. Tosin laitteen välittömässä läheisyydessä on viileä, mutta jo toisessa päässä huonetta on tukalaa. Tilannetta auttaa se, että pukkaan ilmaa makuualkoviin erillisillä pöytätuulettimilla, 2 kappaletta.

Huolto

Laitetta pitää melko useasti huoltaa: poistaa lauhdeneste ja puhdistaa filtterit. Laite ilmoittaa näytöllä, milloin on aika tehdä toimenpiteitä. En nyt mistään löydä, millä nesteellä jäähdytys tapahtuu, mutta sen vakuutetaan olevan ympäristöystävällistä ja vaaratonta hengittää.

Arvio

Oma arvioni on se, että laite on helpottanut elämääni hellekaudella nyt kahtena kesänä. Odotin tosin enemmän siltä luettuani, mihin kaikkeen se pystyy. Ehkä tämä korkea kivitalo, jonka sille seinälle, missä asuntoni on, paistaa aamusta iltaan aurinko, on tavallista haastavampi. Sisällä olisi päivisin todella tukalaa ilman laitetta. Jonkin verran lämpöä erittyy itse laitteesta eli kaikki lämpö ei mene poistoputken myötä pois. Lämpövuoto luonnollisesti vie viilennystehoa jonkin verran.

Lopuksi poisto putken täydellinen asennus, ks. video

Hae lisää valmistajia Googlen avulla.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Kielet, Luonto, Suomen kieli, Talous, Tietotekniikka, Yhteiskunta, Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.