Blogilo on nyt vähän tutumpi

Kirjoitin huhtikuun 7 päivänä tässä Muistikirjassa, että koetan vielä kerran työpöytäpohjaista Blogilo -blogieditoria ennen kuin heitän pyyhkeen kehään. Nyt olen testaillut ohjelmaa enemmän ja olen melko toiveikas sen suhteen, että homma hoituu paremmin kuin toissa viikolla. Tähän väliin mahtuu myös muiden työpöytäpohjaisten blogieditorien testaamista. Ominaisuuksiltaan Blogilo on paras. Miinuksena näin suomalaisen näkökulmasta on oikoluvun puuttuminen. Suoritan oikoluvun  LibreOfficen tekstinkäsittelyohjelmalla, kun olen ensin kirjoittanut artikkelin. Kuten 7 päivä totesin, sieltä ei parane kopioida tekstiä Blogiloon, koska muotoilut seuraavat mukana. Ainakaan vielä en ole keksinyt sitä, miten tuon periytymisen voisi välttää.

Esikatselua (Post Preview) kannattaa käyttää enemmän. Sieltä näkee melko hyvin, miltä lopputulos tulee näyttämään netissä. Olen ladannut WordPress-blogini tyylin tänne työpöydälle ja näin teksti näkyy blogin mallineessa (template) jo ennen kuin se ladataan nettiin. Esikatselun ansiosta blogin editoiminen omalla koneella on helmpompaa kuin blogiartikkelin kirjoittaminen verkossa. Tässä on oma rauha ja työtä voi tehdä omaan tahtiin eikä tarvitse olla koko ajan kirjautuneena verkkoon. Verkossa olo lisää omalta osaltaan sähkön kulumista, minkä voi lukea laskusta.

Pieniä rajoitteita hommassa siis on verrattuna esimerkiksi Windows Live Writeriin, mutta kun tuohon oikoluvun puuttumiseen tottuu, niin kyllä tätä Blogilo -editoria voi käyttää. Lisäksi on otettava huomioon se, että niin LibreOffice kuin Blogilo ovat ilmaisia Linux-käyttöjärjestelmästä puhumattakaan. Windowsin puolelle saa myös LibreOfficen ja Live Writer on ilmainen, mutta käyttöjärjestelmä maksaa. On varmasti pitkälti makuasia, kuinka paljon on valmis maksamaan käyttömukavuudesta. Toisaalta niille tietokoneen käyttäjille, joilla on tiukka budjetti Linux-käyttöjärjestelmä ja sen ilmaisohjelmat voivat olla tervetullut helpotus. Ilmainen maksaa kuitenkin sen vaivan, että tutustuu uuteen käyttöliittymään. Siitä ei pääse mihinkään, että Linux vaatii enemmän perehtymistä kuin Windows.

Jos näet tämän viimeisen kappaleen, kaikki on mennyt hyvin, ja työpöydällä editoitu artikkeli latautui verkkoon tyydyttävällä tavalla, ilman yllätyksiä. Kokemukseni Blogilosta pätevät vain Ubuntu 12.04 käyttöjärjestelmässä. Muista Linux-jakeluista minulla ei ole mitään kokemusta. Ubuntu 12.04 on viimeisessä Beta vaiheessa, ja jos aikataulu pitää, valmis jakelu julkaistaan 26 huhtikuutta 2012.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.