Onpa juhlan tuntua

Onpa juhlan tuntua, kun voi pitää virtuaalipalvelimella aivan omaa WordPress-sisällönhallintajärjestelmää. Tietysti näin esitettynä lukijalle tulee käsitys, että WordPress-alusta on sivuston napa, mutta näin ei ole. Se on mielestäni mukavasti integroitu kokonaisuuteen. Järjestelyn vahva puoli on se, että vierailijan on tästä lähtien paljon helpompi seurata Muistikirja-nettipäiväkirjaani kuin ennen, jolloin se ei ollut sidottu tietokantaan. Etsiminen oli silloin työlästä eikä mitään kategorioita ollut olemassa. Niiden perusteellahan on mukava löytää kokonaisuuksia. Artikkelit olivat myös miltei hakukoneiden ulottumattomissa.

Jätän vanhan Muistiinpanoja-sivun materiaalin vielä palvelimelle, koska sitä voidaan kaivata ja menisi jonkun aikaa ennen kuin hakukoneet lakkaisivat sitä indeksoimasta. Vähäistähän se oli, mutta mikään ei ole niin ikävää vierailijan kannalta kuin se, että hän päätyy toimimattomalle sivulle. Silti en mainosta tätä mahdollisuutta. Se on vain varotoimi.

Olen miettinyt, laittaisinko tämän Muistikirjan linkin Blogilistaan. Ehkä se on liian arkinen sinne, mutta jätän asian avoimeksi ja katselen, millaiseksi tämä sivu muodostuu ennen kuin teen lopullisia päätöksiä. Minulla on sellainen tunne, että tästä tulee enemmän nettipäiväkirja kuin asiapitoinen jotain spesifistä alaa käsittelevä blogi. Molempia varmasti tarvitaan, mutta sivustoni varmasti tarvitsee enemmän tiedottamista ja vierailijoiden pitämistä ajan tasalla. Erikoisluonteista asiaa löytyy sitten runoista ja tarinoista sekä kuvista.

Postikortteja on syntynyt viime aikoina niin paljon, etten ole ehtinyt kaikkia erikseen esittelemään Postikortteja-sivulla, joka löytyy Etusivun Kuvia-menupainikkeen alta Postikortteja-alimenusta. Jos olet korteista kiinnostunut, voit aina silloin tällöin vilkaista, onko Picasa-verkkoalbumiin tullut niitä lisää. Viimeksi olen lisännyt sinne Don’t worry, be happy – kortin. Näiden korttien yksityiskäyttö on luvallista ja moniin kortteihin on mahdollista lisätä omat terveiset käyttämällä esimerkiksi netissä toimivaa ilmaista Picnik-valokuvan käsittelyohjelmaa. Ne löytyvät osoitteesta: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit

Siellä on lämmin ja aurinkoinen päivä. Kun tapaan hyvän ystäväni kaupungilla kello 12:00, lämpömittari on Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan 26 lämpöasteessa. Nyt sitä tarkenee. Pienessä yksiössäni on mennyt muutaman kerran rikki 30 astetta, kun tähän paistaa aurinko aamuvarhaisesta iltamyöhään eikä ikkunoita ole kuin yhdellä seinällä. Kivaa meillä kaikilla kesällä kuitenkin on. Ainakin se on toivottavaa. Ei sitten muuta kuin pillit pussiin ja ulkoilemaan.

Hauskaa päivän jatkoa kaikille.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.