Linux Mint Distro

Kirjoitin 22.11.2012 täällä Muistikirjassa artikkelissani Linux- kokemuksia, etten voi parhaalla tahdollakaan kehua Ubuntua, koska sen kanssa on yksinkertaisesti ollut liian paljon vastoinkäymisiä. Sanoin myös pysytteleväni erossa koko Linux-maailmasta toistaiseksi. Lue artikkeli täältä. Utelias kun olen, en malttanut pitää näppejäni erossa Linuxista varsinkaan luettuani artikkelin Best Linux Distro. Siinä kehuttiin Linux Mintin tuottavan vähiten päänsärkyä käyttäjälleen samalla, kun se on käyttäjäystävällinen. Artikkelin mukaan se olisi ajamassa suosiossa Ubuntun ohi, mutta tuota en niele ennen kuin siitä tulee enemmän todisteita vastaan.

Vielä on liian aikaista nuolaista, sillä Mint on ollut koneellani vasta kaksi kuukautta. Sen ajan jaksoi Mintiä edeltänyt Ubuntun distrokin toimia minulla. Pian tämän jälkeen ongelmat sitten alkoivatkin. Olisin ehkä voinut selvittää, miksei Ubuntu enää päivittynyt sen paremmin automaattisesti kuin manuaalisesti. Se olisi kuitenkin vaatinut niin paljon komentorivi-informaation lukemista ja komentojen pänttäämistä päähän, että siinä ei olisi ollut mitään järkeä. Nyt kun Windowsiin saa paljon hyviä ilmaisia ja/tai kohtuuhintaisia ohjelmia, räpellysinnon motiiviksi ei riitä rahan säästäminen. Windows 8 Pron päivityksen sain alle 30 eurolla, kuten kaikki muutkin tietokoneenkäyttäjät, jotka päivittävät Windows-koneensa uusimpaan versioon kuluvan tammikuun aikana. Näin Windowsin jo laittaneita ei innosta uusi käyttöjärjestelmä senkään vuoksi, että uusimman version hankkiminen tulisi ylivoimaiseksi.

En kokeillut Ubuntussa WINEa, mutta nyt Mintissä latasin sen ja asensin Spotify-playerin koneelle. Se on toiminut hyvin. Tosin Spotify valittelee silloin tällöin sitä, että käytän alustaa, jota se ei tue. Kerran se ei löytänyt äänikorttiani, mutta kun käynnistin Mintin uudelleen kaikki oli taas kunnossa. Spotify ei ole vielä ollut montaa päivää käytössäni, mutta uskon sen toimivan tulevaisuudessa entiseen hieman huojuvaan tapaansa. Tämän enempää minun ei kannata vielä sanoa Mintistä. Kertoilen kokemuksistani lisää jonkun kuukauden kuluttua. Toivottavasti en aikaisemmin, koska se tietäisi minun kohdanneen Mintinkin kanssa ongelmia, joiden selvittäminen vaatisi hyötyyn nähden liikaa vaivaa ja aikaa.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.