Vetoan kansakunnan äitiin

Heinrich sanoi:
Siellä, missä ensiksi poltetaan kirjoja,
poltetaan seuraavaksi ihmisiä.
Ja minä sanon:
Siellä, missä ihmiset nähdään
vain menoerinä,
ensiksi leikataan menoja,
sitten kauloja.

Toivon,
olevani väärässä,
ja vetoan,
että kansakunnan äiti,
joka sydämen älyllä
ajattelee,
siis runolla,
nostaisi kynänsä
suvaitsemattomuutta
vastaan.
21/12 -12

Moni voi ajatella luettuaan yllä olevat säkeistöt, että mitä tuo mies nyt oikein höpisee. Hän saakin olla varma siitä, että toivon hartaimmin olevani väärässä. Viimeaikaiset mielipiteet julkisuudessa kuitenkin osoittavat suvaitsemattomuuden lisääntyneen. Leikkauksia pitäisi tehdä siinä ja siinä ryhmässä ja on olemassa epäedullista ihmisainesta, jonka lisääntymistä pitäisi rajoittaa. Maahanmuuttajat ovat useiden mielestä kaiken pahan alku ja jotkut puhuvat ikääntyvien aiheuttavan turhaa rasitetta yrittäjille. Lausuntoja pidetään oikeutettuina, koska ne takaavat Suomen selviytymisen uudessa globaalissa taloustilanteessa.

Näin uuden vuoden alkaessa olisi syytä pysähtyä miettimään sitä, miten selvitä haasteista kunnialla. Itse näen ainoana kunniallisena selviytymiskeinona sydämen älyn, kyvyn nähdä, ettei yksikään ihminen ansaitse tulla kohdelluksi alempiarvoisena, vaikka kuinka tiukassa leipä olisi. Tietysti oma maha on aina lähimpänä ja on jopa inhimillistä, että ihmiset koettavat taata oman hyvinvoinnin. Elämme silti sellaista murrosta, joka vaatii hengistä kasvua ja uudenlaista asennoitumista. On nimittäin melkeinpä varmaa, että aineellisen hyvinvoinnin huippuvuodet ovat takana. Tämä johtuu siitä, että luonnonvarat ovat vähenemässä, niitä on jakamassa suurempi populaatio ja tuotantolaitokset sijaitsevat yhä tasaisemmin ympäri maailmaa. Näin voitot eivät enää jää yksinomaan kehittyneisiin läntisiin teollisuusmaihin.

Viime kädessä rauhan ja hyvän tahdon vaaliminen koituvat kaikkien ihmisten hyväksi. Nyt on jaettava jotain muutakin kuin tavaraa. Sellainen on tulevaisuuden haaste. Toivoa siis on, joten uskallan toivottaa rauhallista ja lähimmäisrakasta alkavaa vuotta. Vetoaminen kansakunnan äitiin on symbolista ja osoitus siitä, että sydämen älyä löytyy kaikkialta. Nyt sitä on vain uskallettava käyttää olemalla ennen kaikkea tasapuolinen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrss
Kategoria(t): Juhlapäivät, Kirjallisuus, Yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.