Ilmainen Word Online ja Linux Mint

Monien ihmisten kohdalla Windowsista Linuxiin siirtyminen on kiinni siitä, että Microsoftin Office –toimistopaketti ei toimi Linuxissa. Itselläni on toki vielä Windows –kone, mutta olen siirtynyt käyttämään aina enemmän ja enemmän Linuxia ja nyttemmin myös Android –kannettavaani. Microsoft Wordissa on kieltämättä paras suomen kielen oikolukuohjelma, joka on tärkeä apuohjelma paljon kirjoittavalle. Jos sinulla on Microsoft-tili, voit kirjoittautua palveluun myös Linux –koneelta. Toki pilvessä toimiva ilmainen Word –versio on riisuttu, mutta oikoluku pelaa mukavasti, kuva alla.

002 Microsoft Word Online 004 

Tältä Word näyttää, kun avaan sen Linux Mintillä selaimessa. Kuvan havainnollistamiseksi olen suurentanut näytön vasemman yläkulman etualalle. Niiden Linuxin käyttäjien, jotka haluavat saada lisää Wordin ominaisuuksia, tulee hankkia itselleen Microsoft Office 365 Personal, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa. Itse en ole kokeillut tätä maksullista pilvitoimistopakettia, mutta sitä on mahdollista kokeilla kuukauden ajan ilmaiseksi. Silloin näkee, onko toimivuus riittävä Linuxin kanssa. Moni Linux-mies kertoo Internetissä, ettei ongelmia olisi. Silti mikään ei ole varmaa, kun kyseessä on tietotekniikka. Tässä esitetyt vaihtoehdot eivät kuitenkaan maksa mitään. Linux Mintin voi ladata osoitteesta http://linuxmint-fi.info/.

Pilvitallennuspaikassa kirjoitetun dokumentin voi jakaa kavereilleen sähköpostitse tai laittaa kotisivulleen. Joskus kestää tovin ennen kuin väärinkirjoitetun sanan alle tulee virheestä kertova punainen alleviivaus, mutta tämä ei ole kiinni käyttöjärjestelmästä, vaan tietokoneen tehosta ja Internet –yhteyksistä. Niitä sanoja, joita pilvipalvelun Word ei tunnista voi lisätä sanastoon. Minun kohdallani lisäykset ovat olleet konekohtaisia. Jos sinulla on Microsoft Officen työpöytä versio, voit jatkaa Internetissä tekemiesi asiakirjojen editoimista offline-tilassa. Silloin sinulla pitää olla joko Windows- tai Mac-kone.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Linux, Tietotekniikka, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.