Ipad vai Apple Macbook Pro

Siinäpä vasta kysymys, jonka ratkaisemiseen ei näytä olevan nopeata vastausta. Tosin mielessäni kummittelee vielä sekin, että pysyttelisin PC -koneissa. Syynä on Apple -tuotteiden korkea hinta. Onneksi niitä saa ainakin juuri tämänpäiväisen tiedon mukaan puhelinoperaattoreilta kolmen vuoden maksuajalla. DNA:lta löytyi vielä eilen Apple iPad Retina 16Gb Wifi+Cellular, mutta 32Gb -muistilla varustettu laite oli loppunut varastosta. Saunalahti myy Apple Macbook -laiteita. Juuri nyt Apple Macbook Pro 13 Retina löytyisi varastosta. Mainittujen laitteiden kuukausimaksut ovat 17,15 ja 43,00 euroa.

Kävin torstai-illasta Prismassa ja kokeilin siellä Logitech Keyboard Folio-näppäimistöä, joka on suunniteltu iPad -laitteille. Tornion Prismassa laite maksoi 99 euroa, kuten se maksaa myös Logitech.fin verkkokaupassa. Näppäimistö on pieni, mutta menettelee lyhyiden muistiinpanojen, sähköpostien ja runojen kirjoittamiseen. En kuitenkaan vielä kokeillut, kuinka tukevasti iPad istuu näppäimistön kanssa, johon se kiinnitetään magneettien avulla.

Tänään selvisi kuitenkin se, että iPadilla voi kirjoittaa blogiartikkeleja. Sitä varten on olemassa kätevä ohjelma nimeltä Blogsy. Näin ainakin, jos uskomme ohjelman esittelijöitä. Hintaa ohjelmalla on 4,49 euroa. Valitettavasti mainittu ohjelma ei tue suomen kieltä, joten itse blogien tekstit on kirjoitettava muualla, jos mielii tarkastaa niiden oikeinkirjoituksen automaattisesti. Tässä vaiheessa en ole vielä saanut varmuutta, että iPadiin saisi sellaisen kirjoitusohjelman, jossa on suomen kielen oikolukulisä. Siihen saa kyllä Pages -tekstinkäsittelyohjelma, mutta täytyy vielä selvittää, toimiiko suomen kielen oikoluku siinä. Tällä hetkellä se ei ole kynnyskysymys, mutta on myöhemmin ratkaisemassa sen, kallistuuko vaakakuppi iPadin vai Macbookin puolelle.

Juuri nyt iPad viehättää minua siksi, että se on lähes äänetön. Macbookissa on ssd -kovalevy, mutta sen jäähdytys on hoidettu tuulettimella. Propelli saattaa pitää keskittymistä häiritsevää ääntä. Yhden laitteen kokeilu ei vielä ole mikään tae. Kokeilin HP Pavilion -kannettavaa aikoinaan liikkeessä, mutta kotiin saamassa laitteessa oli mielestäni kovempi tuulettimen ääni. Tietysti kyse voi olla siitä, että ympäristöt olivat erilaiset. Kaupan yleishäly oli kotioloja isompi, joten tuulettimen ääni ei kaupassa tuntunut niin häiritsevältä kuin miksi se kotona osoittautui. Tosin tulevaisuudessa iPadeihin saattaa ilmestyä mekaaninen tuuletin. Se on kuitenkin sitten sen ajan murhe.

Tätä nykyään Apple -tietokoneille alkaa olla melko mukavasti ilmaisohjelmia. Tekstinkäsittelyn voi toki suorittaa maksullisella Microsoftin Wordilla, mutta melkein yhtä hyvä työväline tähän tehtävään on LibreOfficen Writer. Ipadin puolella ohjelmatarjonta on suppeampaa, mutta ei välttämättä riittämätöntä silloin, kun sen lisäksi on hyvin varusteltu pöytäkone käytössä.

Kirjoitan aiheesta sitä mukaan, kun saan lisätietoa. Uskon tämän tutkimustyön säästävän aikaa, kun kaikkia kysymyksiä ei tarvitse itse googlata tai koluta kauppoja. Toki mieltymykset ovat henkilökohtaisia, ja se mikä sopii yhdelle, saattaa olla toiselle epämieluisa.

JK Tämä on artikkeli on kirjoitettu torstaina 11.7.13.

Linkit:

https://kauppa3.dna.fi/sopimus/?offering=306
https://kauppa.saunalahti.fi/#!/laitteet/muut-laitteet/note

http://www.logitech.com/fi-fi/product/keyboard-folio

https://itunes.apple.com/fi/app/blogsy/id428485324?mt=8

http://www.apple.com/fi/apps/iwork/pages/

http://appleinsider.com/articles/12/11/08/future-apple-iphones-ipads-may-have-internal-fans

http://www.microsoft.com/finland/mac/buy

http://fi.libreoffice.org/lataa/asennusohjeet/macintosh/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrss
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.