2011-2014

Tekstin lisääminen isänpäiväkorttiin

Esimerkkiharjoituksen tekemistä varten tarvitset valokuvankäsittelyohjelman ja Isänpäiväkortin pohjan.

Lataa ilmainen PhotoScape osoitteesta: http://www.ilmaisohjelmat.fi/photoscape. ja asenna se koneellesi. Korttipohjaksi tallenna heti alla oleva Isänpäiväkortin pohja. Klikkaa sitä hiiren kaksoispainikkeella ja valitse pikavalikosta Tallenna kuva nimellä -komento. Avautuvasta Resurssinhallinnan valintaikkunasta valitse kansio, mihin kuvan tallennat.

Kuva keskellä

Kun olet asentanut PhotoScapen ja käynnistät sen ensi kerran, eteesi avautuu aloitusikkuna, jossa on ikoneita ympyrän kaarella. Valitse Muokkaus-ikoni ja eteesi avautuu seuraava ikkuna:

Kuva keskellä

Valitse vasemman puoleisen paneelin yläruudusta kansio, johon tallensit kuvan, jolloin kansion kuvat näkyvät vasemman puoleisen paneelin alaruudussa. Kaksoisklikkaa Isänpäiväkorttipohjaa, jolloin se siirtyy oikean puoleiseen kuvaneditointiruutuun:

Kuva keskellä

Valitse Objekti-välilehdeltä T-ikoni, missä ei ole varjostusta, että saat Tekstiominaisuudet valintaikkunan esille. Se näyttää tältä:

Kuva keskellä

Kuvassa kolme on kaikki tarvittavat tekstiasetukset. Itse teksti kuuluu seuraavasti:

Isälle

Vaikka et syntynyt
kultalusikka suussa,
olet tuonut meille kylläisyyden
olemalla meidän isä.
Siitä runsas kiitos.

Kotiväki

Kun olet kirjoittanut edellä olevan tekstin tekstieditointiruutuun, klikkaa OK-painiketta. Teksti asettuu aivan keskelle korttipohjaa, mutta se ei vielä tyydytä meitä. Tekstin ollessa valittuna siirrä sitä silmämääräisesti sopivampaa paikkaan, sillä matemaattinen keskipiste ei aina miellytä ihmisen esteettistä silmää. Vaakasuunnassa tekstiä ei tarvitse muuttaa. Korkeutta on paras täsmätä ylöspäin- ja alaspäin vievillä nuolinäppäimillä. Tämä varmistaa sen, että teksti pysyy keskellä vaakasuunnassa ja liikkuu vain pystysuunnassa. Jos tekstilaatikko liikahtaa korttipohjalla vahingossa, tartu siihen hiirellä ja vedä se kohdalleen. Voit myös klikata tekstilaatikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Tekstiominaisuudet valintaikkunasta Tekstin sijainniksi Keskelle. Tämän jälkeen käytät uudelleen nuolinäppäimiä. Toisaalta jos ohjelman asettama keskipiste on mielestäsi hyvä, ei sinun sitä tarvitse muutella. Lopputulos on suunnilleen seuraavan kaltainen:

Kuva keskellä

Voit laittaa Kotiväki-sanan tilalle oman tai oman ja rakkaimpiesi nimet. Toki oma isänpäivävärssykin on mahdollinen, nyt kun tiedät, miten se tapahtuu. Sinulla ei ole kuitenkaan lupa muuttaa kortin ulkoasua muuten kuin tekemällä tekstimuutoksia niille varatulle alueelle etkä voi peittää Copyright-tietoja. Jos haluat tehdä muita kuin tekstimuutoksia, käytä itse ottamaasi valokuvaa tai piirustusta.

Kuva kolmen asetukset löytyvät pienen harjoittelun avulla, joten niitä ei ole tässä tarkemmin selitetty. Tee korttipohjasta yksi varakopio, jos työsi menee pieleen, voit aina aloittaa puhtaalta pöydältä.

Toivon sinulle oikein antoisia hetkiä tekstieditoinnin parissa ja hyvää isänpäivää sitten 13.11.2011.

Lisää postikortteja

Lisää postikorttejani löydät osoitteesta: https://picasaweb.google.com/yellingrosa/Postikortit# Niiden kuvateksteissä on selitetty, voiko niihin tehdä tekstimuutoksia vai ei. Yleensä kortteista on kaksi versiota: sellaisenaan käytettävät kortit ja kortit, joihin voi lisätä oman nimen tai oman nimen ja oman viestin. Korttien levittäminen ei ole luvallista. Jos joku ystävistäsi haluaisi tutustua kortteihini, ohjaa hänet Picasan Postikortteja-kansiolle, mihin korttini ovat tallennetut.

Takaisin Alkuun Seuraava


Copyright © 2011-2014 Yelling Rosa Production