Kuvankaappaus iPadissa

Kuvankaappaus tapahtuu sitten, että painetaan virtapainiketta ja kotiinpainiketta yhtä aikaa. Ne ovatkin melkein ainoat fyysiset kytkimet iPadissa. Kuvan rajaaminen onnistui iPadin vakio-ohjelmalla, mutta kuvakoon muuttamiseen käytin iStoresta saatavaa ilmaista AutoResize Free -ohjelmaa, joka on Qingqi Tongin käsialaa. Ohjelmasta on saatavilla maksullinen versio, jossa on enemmän ominaisuuksia.

Yläpuolella on pienennetty kuvankaappaus Pages -editorin käyttöliittymästä.

Pages -tekstinkäsittelyohjelma

Ostin lopulta Pagesin kokeiltuani useita ilmaisia tekstureita. Ne olivat heppoisia ja viimeistelemättömän tuntuisia. Pages maksoi 8,99 euroa. Siinä on parasta se, että se osaa tallentaa työt suoraan iCloudiin, mistä ne on helppo ottaa tarvittaessa käyttöön tietokoneelle tai puhelimeen. Sen ominaisuudet riittävät muistiinpanoihin, mutta sen iPadissa pyörivä versio jää kauaksi tietokoneissa pyörivistä Wordista tai LibreOfficen Writerista. Minulla ei ole tuoreita kokemuksia Pagesista tietokoneella, mutta uskon tietokoneversion olevan monipuolisemman kuin tämän iOS –version.

Suojakalvo

Suojasin tablettini Targusin kalvolla. Ostin sen Cittarista 19,90 eurolla. Hinta tuntuu huikealta, mutta kalvolle annetaan kahden vuoden takuu. Näin myöhemmin Prismassa Puro -nimisen suojakalvon, joka oli hieman halvempi, 17,95 euroa. Siinä oli myös kahden vuoden takuu. Kalvon asentaminen muistutti koulukirjojen päällystämistä kontaktimuovilla. Tarrapintaa liimataan vähitellen ja tasaisesti näytölle, jotta pintojen väliin ei jää ilmaa.Valmistaja lupaa ohjeissa, että kuplat häviävät vähitellen. Sellaiseen ei kuitenkaan kannattane luottaa vaan tehdä suojaus huolella ja ajan kanssa. Koska kalvon pitää osua kerralla tabletin näytölle, lähtö on operaation tärkein vaihe. Minun kohdentaminen on millin vinossa, mutta annan kalvon olla koska sen asentaminen toistamiseen ei välttämättä onnistu. Kalvon kontaktikyky ei ainakaan toistojen myötä parane.

 

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Kuvataide, Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.