Wi-Fi -yhteys iPadiin Apple Airport Express -tukiasemalla

Tutkailin pitkään erilaisia Wi-Fi –yhteyden mahdollistavia reitittimiä, joilla voisin kytkeä iPadin verkkoon. Pidin 100 euron hintaista Airport Express –tukiasemaa kalliina. Muiden laitteiden kohdalla en kuitenkaan saanut täyttä varmuutta siitä, miten ne toimisivat Apple –laitteiden kanssa, ja kun vielä valmistaja vakuutti Airport Express asentamisen olevan kuin leijuisi pilvissä, valitsin laitteen. Asentamisesta löytyi hyvät ja yksinkertaiset suomenkieliset ohjeet osoitteesta http://www.apple.com/fi/airport-express/ Täytyykin todeta, että lupauksia ei ollut annettu turhaan. Torstai-iltana yhteys oli toiminnassa 10 minuutissa.

En tehnyt hintavertailuja, mutta luultavammin en olisi tukiasemaa juuri halvemmalla saanut. Ostin sen, Verkkokauppa.comista. Sitä myydään siellä 97,90 eurolla. Apple –myymälässä hinta oli 99 euroa. Seuraavaksi edessä on näppäimistön valinta. Olen hiukan ajatellut ostaa iPadille suunnitellun täysmittaisen näppäimistön. Tällä ostoksella ei tosin ole kiirettä, koska iPadin mukana tulevalla virtuaalinäppäimistöllä pärjää yllättävän hyvin näin alkuunsa, kun totuttelen tabletin ominaisuuksiin. Dokumenttien kirjoittamiseen on sitten hankittava järeämpi näpytin. Ainakin Logitechillä on vakiomittainen näppäimistö iPadille. Muitakin valmistajia löytynee. Otan asiasta selvää tuonnempana ja samalla tulee hinnat vertailtua.

Ahkerasta yrittämisestä huolimatta en ole löytänyt Internetistä vastausta siihen, miten ohjelmallinen suomen kielen oikoluku onnistuu iPadissa. Mac OS X –käyttöjärjestelmässä pyörivään Pages –tekstinkäsittelyohjelmaan voi lisätä Voikko –lisäosan. Pagesin saa myös i Padiin, mutta onnistuuko Voikon oikolukulisäosan liittäminen myös iPadin iOS –käyttöjärjestelmässä jää nähtäväksi.

JK Kaikki linkit johtavat suomenkielisille sivuille.

Facebooktwitterlinkedinrss
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.