Uuden tietokoneen käyttöönotto alkaen 21.12.2018

Hain Tornion Gigantista uuden tietokoneen ja näytön perjantaina 21.12.2018. Asentamisesta ei tullut mitään riemumarssia torvisoittokunnan tahdissa vaan kesti pitkään ennen kuin sain koneesta signaalin uuteen monitoriin. Se onnistui vasta, kun kokeilin vanhaa näyttöä. Koska Omen –koneella ei ollut vanhan näytön kanssa ongelmia, irrotin kaikki johdot uudesta koneesta ja näytöstä, ja asettelin johdot tismalleen samalla tavalla, kun ne olivat olleet vanhan näytön ja uuden koneen symbioosissa. Ihme tapahtui eli näyttöön tuli kuva.

Sen jälkeen olen saanut taistella nettiyhteyden ja virustorjunnan kanssa. Jälkimmäisen reaaliaikainen seuranta menee pois päältä. Kun sitten asetan reaaliaikaisen seurannan uudelleen päälle, katoaa nettiyhteys. Juuri nyt olen kolmannella tavalla netissä, mokkulalla. Näin tulossa on pitkä rupeama ennen kuin tämä Omen –kone ja Pedator –näyttö lopettelevat niskoittelun ja alkavat työskennellä minulle. Menossa on Gimp –kuvankäsittelyohjelman virustarkistus. Jospa se nyt onnistuisi. Katsotaan.

22.12.2018

Yllä mainitut ongelmat virustorjuntaohjelman kanssa loppuivat, kun asensin uudelle koneelleni Nortonin virustorjuntaohjelman. Olin tietoinen siitä, että lisenssini 10 laitteesta vain 4 koneessani oli Nortonin virustorjunta, mutta olisin näin aluksi halunnut käyttää uutta konetta McAfee –virustorjuntaohjelman kanssa. Käyttöönotosta lukien McAfee olisi toiminut 354 päivää ja ajattelin saavani keskittyä muiden ohjelmieni asentamiseen Omen –koneeseen. Mainitun Nortonin käyttöönoton johdosta en ole juuri vielä saanut työohjelmia koneeseen.

Aloitin Gimp –kuvankäsittelyohjelmasta, minkä palikoiden asentaminen on työlästä puuhaa. Onneksi löysin sitten Gimp Extensions –asennuspaketin, jonka avulla sain lukuisia lisäohjelmia kertasoitolla Gimp –ohjelmaan, josta minulla on versio 2.8.14, joka on tietääkseni tuorein Windowsissa toimiva versio. Voit ladata paketin itsellesi osoitteesta https://vorboss.dl.sourceforge.net/project/gimpextensions/GIMP_2.8/GIMP_Extensions_v2.8.20150403.exe
MUISTA VIRUSTARKASTUS ENNEN ASENNUSTA.

The Best Thanks –kortti

Alla on postikortti, jonka olen tehnyt Gimpillä käyttäen G’Mic –lisäohjelmaa ja Layer Effects –skritptiä. Molemmat työkalut tulivat Gimpestensions –asennusohjelman ajamisen myötä.  G’Mic –lisäohjelma (Plug-in) ilmestyi Suotimet –valikkoon ja skripti Taso –valikkoon. Tietysti kaikki lähti liikkeelle puukynillä piirtämästäni abstraktista työstä. Se oli erittäin värikäs, minkä voit varmasti nähdä postikortistakin.

Ensimmäiseksi valitsin G’Mic –ohjelman Deformance –vaihtoehdosta Kaleidoscope [symmetry] –komennon.  Seuraavaksi G’Micin Artist –vaihtoehdon Dream Smoothing. Dream Smooth tekee piirustuksen taas käsin tehdyn näköiseksi. Kirjaimien reunoihin käytin Layer –skriptin komentoja Outer Shine ja Drop Shadow. Kirjasin oli Segoe Print Bold.

Alkuperäinen piirustus

01 Thanks
Kuva, josta tehdään kaleidoskoopilla säännönmukainen ei saa olla kovin yksityiskohtainen. Monimutkaisuus voi vaikeuttaa symmetriavaikutelman syntyä.

Manipuloitu kuva edellisestä

02 Thanks
Alla kuva G’Mig –ohjelmasta sellaisena kuin se näkyy Gimpissä avattuna.

04 Thanks
Alla puolet edellisestä kuvasta, jotta säätimet näkyvät paremmin. Sakaroiden määrää voi ohjailla muuttamalla Iterations –lukua.

05 Thanks

Jos siltä tuntuu niin pistä The Best Thanks -korttia eteenpäin kavereillesi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrss
Kategoria(t): Demokratia, Kielet, Kielten tutkimista, Kirjallisuus, Runous, Ruotsin kieli, Tietotekniikka, Yhteiskunta, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.